Pitihän se minunkin lopulta tehdä tätä kuuluisaa hellapoliisin susu-piirakkaa. Mulla ei kyllä tullu tästä mitenkään erityisen valuvaa. Näköjään ois pitäny silputa ne suklaat, mulla meni kyllä kokonaisina, oho! Maku oli ihan ok, mutta ei mikään ihan täydellinen minun suuhun. Ehkä liian pliisu.  Jos teen toisen kerran tätä, niin laitan varmaan appelsiinituorejuustoa. Kuva on taas mitä on, ääh ja puuh! Ohje kopioitu suoraan hellapoliisin sivuilta.

Susu-piirakka

Pohja:

150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 

Päälle:

1 dl vanilliinikreemijauhetta
3 dl maitoa
200 g vaniljatuorejuustoa
(0,5 dl sokeria)
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
15 kpl Susu-patukkapaloja irtokarkkilaatikosta (=150 g)

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita vanilliinikreemijauheen joukkoon maito, anna saeta hetki.

Lisää joukkoon tuorejuusto, sokerit ja munat, sekoita tasaiseksi.

Silppua Susu-palat piirakkataikinan päälle, kaada päälle vanilliinimössö.

Paista 200 asteisessa uunissa puoli tuntia uunin alimmalla ritilätasolla. 

Anna jäähtyä kunnolla, muuten täyte on todella valuvaa!


                1477383.jpg