keskiviikko, 16. tammikuu 2008
Rievät
5 dl vettä tai maitoa (laitoin molempia)
50 g hiivaa
2 tl suolaa
5 dl ohrajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola ja jauhot. Alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta 3 pyöreää matalahkoa leipää. Kohota leivät kaksinkertaisiksi liinalla peitettyinä. Pistele. Paista leivät 250 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia (alatasolla) kauniin ruskeiksi. Saat leipiin pehmeän pinnan, kun laitat ne liinan alle paistamisen jälkeen.
Kiitokset isosiskolle palautteesta liittyen kuviini. Koetan kuvata tästälähtien niin etteivät pitsat hyökkää silmille (=
Kommentit