Niin tässä on nyt tämä toinen kakku jonka vein töihin hyvästiksi, vaihtaessani työpaikkaa. Toinen on siis tämä jonka koristelin valkosuklaalla. Kuvaa en ehtinyt ottaa. Ja mikähän siinä on ihan AINA, ettei oo aikaa suunnitella/ koristella kakkua, vaan täytyy ihan älyttömässä kiireessä jotain väkertää. Todella raivostuttavaa, mutta taitaa kuulua meikäläisen vaikeaan luonteeseen (= Tämä kakku sai kyllä maustaan kiitosta. Ulkonäköäkin ihasteltiin, johon mielestäni ei aihetta juur ollu, mutta työkaverit ei taida käydä pyörimässä leivontablogeissa, että näkisivät mitä taidon näytteitä joku voi loihtia. Laitan nyt pitkästä  aikaa ihan "virallisen" ohjeen tähän kakkuun...

2 kpl 4 munan kääretorttu pohjia

8 munaa
2dl hedelmäsokeria
1dl vehnäjauhoja
1 1/2dl perunajauhoja
1/2dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää siivilöiden valmiiksi sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina 2 pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa levyt sokeroidun leivinpaperin päälle.

Kostutus spriteä ja appelsiinimehua

täyte
2 1/2dl flora vispiä vaahdotettuna
purkki violan appelsiini tuorejuustoa
2 fazerina patukkaa
1tl vaniljasokeria
pieni ripaus sokeria
4 liivatetta (tilkka appelsiinimehua)

Täytettä tuli liian vähän. Vois siis tehdä vähä reilumman satsin.

Sekoita kermavaahdon sekaan tuorejuusto, rouhittu suklaa ja sokerit. Lisää liivatteet. Ihan normi täytekakkuun ei liivatteita välttämättä tartte, on aika paksua.

Tee levyjen jako tähän tapaan. Iso kiitos Kinuskikissalle!
Hyydytä kakkua yön yli ja kumoa kakku alustalle. Koristele mielesi mukaan. Minä värjäsin marsipaania keltasella ja punasella. Jätin värin vähä epätasaseks. Kuvassa ei oikein näy. Pursotukset on vihreetä ja valkosta flora vispiä (n 4dl). Kiireesti yhen kukan siihen väsäsin, jos oisin ehtiny ni oisin edes toisen tehny kaveriks (= Valitettavasti kuvien otossa oli yhtä kiire, joten pursotuksista ei oo tarkempaa kuvaa. Se on harmi, koska ne oli ihan veikeen näköset. Mutta ehkä ens kerralla olis enemmän aikaa kaikkeen.

           1584516.jpg