keskiviikko, 30. huhtikuu 2008
MUNKIT
Nam nam munkkeja. Voiko olla joku joka ei pidä munkeista lainkaan, ei edes lämpimänä juuri paistettuna. Ei voi olla ei. Tämmönen oli taikina jolla tein. Taikina ei siis kaipaa juurikaan sokeria eikä rasvaa.
5dl maitoa
50g hiivaa
1tl suolaa
kaardemummaa maun mukaan
1/2dl sokeria
1 muna
50g voita sulana
jauhoja sopivasti (saap jäädä aika löysäksi)
Taikina syntyy pullataikinan kaavalla. Kohotuksen jälkeen jaa paloiksi ja pyöritä pulliksi kohoamaan leivinpaperin päälle. Paista kohonneet munkit rasvassa (180 astetta) tekemällä jokaiseen reikä keskelle ennen rasvaan laittamista. Paista molemmin puolin. Nosta talouspaperin päälle paiston jälkeen ja seuraavaksi sokerointi (paitsi jos pakastat, niin älä vielä sokeroi).
Pakkaseen laitetuista ajattelin tehdä sitten joskus suklaakuorrutteisia
munkkeja, ihania nekin!
HAUSKAA VAPPUA KAIKILLE!
Kommentit