Tein simaa kahdella eri tavalla. Laitan tähän molemmat tavat. Mielipiteen mausta saan raadilta sitten vappuna.

8l vettä
500g fariinisokeria
500g sokeria
1/4tl hiivaa
1 iso sitruuna
1 iso appelsiini
rusinoita maun mukaan

Keitä osa vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loppu vesi ja lisää hiiva joukkoon kun neste on haaleaa. Pese sitruuna ja appelsiini. Kuori hedelmät ja heitä kuoret nesteeseen. Poista valkeat osat hedelmistä ja paloittele hedelmäliha ja lisää muun tavaran joukkoon. Laita liina astian päälle ja pidä huoneenlämmössä n. 1,5 vrk. Laita pullojen pohjalle ripaus sokeria ja rusinoita. Sima (siivilöity) päälle ja korkki löysästi kiinni. Kun rusinat nousevat pintaan sima on valmista nautittavaksi. Aikaa tähän menee vajaa viikko.

                1497128.jpg

4l vettä
250g fariinisokeria
250g sokeria
1/8tl hiivaa
1 sitruunan puristettu mehu

Tee samoin kuin edellisessä tapauksessa, mutta purista sitruunasta pelkkä mehu nesteen sekaan.