Tein tämmöstä purjo-sipulipiirakkaa ollessani vanhempien luona vierailulla. Omasta päästä linnunpönttö idealla. Iskä tykkäs, äiti olis toivonu enempi makua. Aurajuusto tai feta kävis tähän hyvin, jos kaikki syöjät vaan tykkäis.

purkki rahkaa
125g pehmeää voita
1dl kaurahiutaleita
n.3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

iso purjo
2 sipulia
pippuria
200g ruohosipulituorejuustoa
1dl maitoa
2 munaa
juustoraastetta maun mukaan

Sekoita aineet taikinaksi. Painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa 10 minuuttia. Lisää pohjan päälle kuullotetut sipulit ja purjot. Rouhi pippuria päälle oman maun mukaan. (Ja ehkä kannattais lisätä jotain muitakin mausteita tai yrttejä, niin tulis sitä makua enempi) Sekoita tuorejuusto, maito ja munat keskenään ja lisää pohjan päälle. Ripottele lopuksi juustoraastetta pintaan. Paista 200 asteessa vielä noin 20 min.

                1448424.jpg