Tein pääsiäistortun Kaarina Roinisen ohjeella. Kiva ohje.

100g voita tai margariinia
1dl sokeria
1 muna
2 1/2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

1 prk rahkaa
1 prk smetanaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa
1 sitruunan raastettu kuori (hyvin pesty)
1/2dl sitruunanmehua
1/2 dl perunajauhoja
3/4dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2dl kuohukermaa

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten sekä kuivat aineet. Levitä taikina irtoreunaisen vuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Vatkaa rahka, smetana ja tuorejuusto. Lisää muut aineet, viimeiseksi vatkattu kerma. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Paista torttua uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 60 min. Peitä pinta paistamisen loppuvaiheessa foliolla, jos se tummuu liikaa. Anna jäähtyä haaleaksi vuoassa ja irrota rengas varovasti tortun ympäriltä.

                     1392280.jpg