Tässä kuvassa oikealla tonnikalapiirakkaa ja vasemmalla kana versiota.

          1423994.jpg

Tonnikalapiiras

125g voita
1/2 prk rahkaa
1dl kaurahiutaleita
1/2tl leivinjauhetta
2-3dl vehnäjauhoja

2 tlk tonnikalapaloja öljyssä (valutettuna)
purkki ananaspaloja
punasipuli (renkaina)
2 munaa
1dl ruokakermaa
100g tuorejuustoa
paprikajauhetta
juustoraastetta

Sekoita taikinan aineet ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 10 minuuttia. Laita tonnikala, ananaspalat ja sipulirenkaat pohjan päälle. Lisää kerma, muna, tuorejuusto ja paprikajauhe (sekoitettuna). Lopuksi ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kanapiiras (osittain kopsattu suoraan sekasopan Marielta)

125g margariinia (laitoin voita)

3,75 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

reilu 1 dl emmentalraastetta (laitoin pizzaraastetta)

1/2 tl suolaa

1/2 dl kylmää maitoa


450g kermaisen pippurista kanasuikaletta

pala purjoa

kirsikkatomaatteja

aurajuustoa maun mukaan

2dl ruokakermaa

3 munaa

juustoraastetta


Laita rasva kulhoon ja nypi jauhot joukkoon. Lisää leivinjauhe, suola ja juustoraaste,sekoita. Lisää kylmä maito ja puristele kunnes taikinasta tulee yksi pallo. Älä vaivaa turhaan ettei takina sitkisty. Painele vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 10 minuuttia 200 asteessa. Lisää ruskistetut suikaleet ja purjot piirakan päälle. Sitten aurajuusto ja kermamunaseos, lopuksi juustoraaste. Paista vielä noin 20 min 200 asteessa.