Joo-o. Mitähän tässä nyt selittelis sitten. Kuvaa on hieman leikkailtu, kun en kertakaikkiaan pystyny laittamaan sitä kokonaisuudessaan ruutuun (= En oo ennen kunnon tyllilla pursotellu ja nyt nää oli ainaki metalliset. Aikataulu petti täysin, olin tunnin myöhässä, joten ajattelin oikaista. En siis tehny kermalla pohjustusta reunoihin. Ja muutenki jälki ei paras mahollinen ja kakku vielä vinoki. Mut kyl se tuli syötyä. Maku oli minusta ja vissiin myös vieraista hyvä. Synttärisankari halus suklaa kuorrutetta, joten yritin sitten sitä piilotella noilla sydämillä, että ois vähä hempeempi pienelle tytölle. Sydämet tein lidlin liuska toffeesta.

8 munaa
3 1/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 1/4 perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi sekaan jauhot varovasti sekoittaen. Paista korppujauhotetussa ja voidellussa vuoassa n. 45 min uunin alatasolla 175 asteessa.

3 munaa
1 1/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Tee samoin kuin edellä, mutta paista noin 25 min.

2 1/2 dl vispikermaa
purkki viola appelsiini tuorejuustoa
150 g appelsiinikrokantti suklaarouhetta
pieni ripaus sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen notkistettu tuorejuusto ja lopuksi suklaarouhe ja sokeri. Levitä molempien kakkujen toiseen väliin, kun olet kostuttanut ensin pohjat sprite-ananasmehu mixillä.

2 1/2 dl vispikermaa
1/2 dl vanilliinikreemijauhetta ja 1 1/2 dl vettä
2 prk valutettua ananasmurskaa

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen valmis vanilliinikreemi. Levitä molempien kakkujen toiseen väliin (taasen kostutuksen jälkeen) ananasmurska ja sitten vanilliinikerma.
Minä kokosin molemmat kakut kelmulla vuorattuun vuokaansa. Annoin mehustua yön yli. Pursotuksiin meni 6 dl vispikermaa. Suklaakuorrutteen tein levystä fazerin sinistä (sulatin mikrossa), 1 dl kiehuvaa kermaa ja nokareesta voita.

1234019.jpg